Comunitate

REZULTATE – ALEGERI – Primari noi in Sighetu Marmatiei si Seini (VIDEO)

Vezi VIDEO
Schimbare de “garda” la primariile oraselor Sighetu Marmatiei si Seini, in urma alegerilor din 10 iunie. Conform rezultatelor partiale, cele doua localitati vor avea primari noi. In municipiul de peste deal, locul Eugeniei Godja va fi luat de Ovidiu Nemes (USL), care a ocupat pana acum functia de viceprimar. La Seini, Zamfir Adoreanu (PNL) a pierdut scaunul de edil in fata Gabrielei Tulbure, candidata PSD.

Desi ii asteapta un mandat dificil, ambii candidati s-au declarat optimisti si cu mari ambitii pentru urmatorii patru ani. Candidatul USL la Primaria Sighetu Marmatiei, Ovidiu Nemes, a declarat ca, inca de aseara, cand dupa numaratoarea paralela a voturilor a iesit castigator cu 68%, s-a gandit la planurile pe care le are pentru oras.

Avem proiectul cel mai important si suma cea mai mare de bani luata pe un proiect, e cel de infrastructura apa si canal. Am ambitia ca peste 95 % din casele din Sighetu Marmatiei sa fie bransate la apa si canal. Avem multe strazi in Sighetu Marmatiei pietruite si fara asfalt pe care odata introduse utilitatile trebuie sa le asfaltam. Si desigur avem si alte proiecte pe care le vom aseza in functie de importanta lor”, a spus Ovidiu Nemes.

Increzatoare in schimbarea pe care doreste sa o aduca in localitatea pe care urmeaza sa o conduca s-a declarat si Gabriela Tulbure, candidatul PSD la functia de primar in Seini. Aceasta a precizat ca este constienta de faptul ca are mult de muncit pentru a-si pune in aplicare toate planurile, insa este convinsa ca le va putea demonstra oamenilor ca a meritat votul lor.

Imi doresc foarte mult locuri de munca, un oras civilizat, curat, cu canalizare, rigole. Imi doresc parcuri de joaca pentru copii, practic, un altfel de oras. Locurile de munca sunt cea mai mare prioritate, pentru ca avem 10.700 de locuitori si sub 1.000 de locuri de munca, ceea ce mi se pare foarte putin. Pentru ca situatia sa fie sub control, avem nevoie de aproximativ 3.000 de locuri, deci am mult de munca!”, a declarat, pentru eMaramures, Gabriela Tulbure.

Prezenta la vot in Seini a fost destul de mare, ieri exprimandu-si optiunile electorale 4.800 de alegatori din cei 7.600 cu drept de vot. Gabriela Tulbure a obtinut 2.000 de voturi, cu aproximativ 200 de voturi in plus fata de contracandidatul sau, Zamfir Adoreanu. In Sighet diferenta intre candidatul USL, Ovidiu Nemes, si cel al PDL, Vasile Bodnar, a fost de 7.500 de voturi, Nemes adunand in total 10.700 de voturi, in timp ce candidatul de pe locul doi a obtinut 3.200 de voturi.
Sursa: Diana Grad, Anca Popescu