Comunitate

REZULTATE – ALEGERI – Mircea Man da vina pe fosta guvernare PDL pentru infrangerea la Consiliul Judetean Maramures (VIDEO)

Vezi VIDEO
Presedintia Consiliului Judetean Maramures a fost castigata, conform rezultatelor partiale, de candidatul USL, Zamfir Ciceu. Acesta a declarat ca, pentru el, victoria la sefia administratiei judetene este o onoare, dar si o mare responsabilitate. De cealalata parte, marele pierzator al alegerilor locale, fostul sef al forului administrativ judetean, Mircea Man, da vina pentru infrangere pe programul fostei guvernari PDL care a inclus taieri de pensii si salarii.

Castigatorul alegerilor pentru sefia Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, a marturisit ca nu se astepta la un astfel de scor si spune ca victoria va trebui sa-l mobilizeze pentru a nu-i dezamagi pe maramuresenii care l-au votat.

“Pentru mine, acest rezultat este in primul rand o mare onoare si, totodata, o enorma obligatie, atata vreme cat maramuresenii ne-au investit cu atata incredere si atata speranta, ar fi trist sa-i dezamagim din nou, pentru ca nu am avea nicio scuza”, a declarat Zamfir Ciceu.

De altfel, in familia Ciceu, victoria a fost una dubla la aceste alegeri, in conditiile in care si fratele candidatului la CJ, Felician Ciceu, a castigat un nou mandat la Primaria Dumbravita. 
In ceea ce il piveste pe fostul sef al administratiei judetene, Mircea Man, acesta a dat vina pentru infrangerea sa pe programul de austeritate pe care Guvernul PDL l-a avut in mandatul sau.

“Sunt multe lucruri pe care le-as putea spune liderilor de la centru, au fost masuri bune, foarte prost comunicate, prea multa aroganta la nivel national. Daca s-au redus salariile in Maramures, era de vina Mircea Man, daca a fost adaugat CAS la pensii era de vina Mircea Man, ori oameni care n-au avut nicio contributie in judet, ma refer la PC, vin si profita de pe urma acestor lucruri”, a punctat Mircea Man. 

Man sustine ca ar fi putut ajunge din nou prsedinte al Consiliului Judetean, daca ar fi acceptat sa treaca la Partidul Conservator. Tinand cont de infrangerea suferita, liderul PDL Maramures spus ca va face o analiza la nivelul tuturor organizatiilor locale, iar unde va fi cazul, se vor lua si masuri. 

Gyongyike Bondi, candidatul UDMR la sefia Consiliului Judetean Maramures, a declarat ca are speranta ca Zamfir Ciceu va fi interesat de dezvoltarea judetului si ca nu este dezamagita de locul pe care l-a ocupat. Fostul prefect si subprefect al Maramuresului a spus ca este foarte posibil ca aceste alegeri sa fie ultimele la care s-a aflat pe listele electorale pentru ca este decisa sa lase loc celor tineri.

„Cred ca era de asteptat rezultatul acesta. Noi de ani de zile, din patru in patru ani, votam impotriva, deci nu votam pentru cineva. Asa ne-am obisnuit, dar nu e nicio problema, mergem inainte si sa speram ca domnul Ciceu chiar vrea sa faca lucruri bune pentru judetul nostru. Inca nu suntem in America, asa ca nu am visat cu ochii deschisi si stiam ca nu o sa ma voteze, fiind minoritar. De asta noi trebuie noi sa fim inrolati intr-un partid care reprezinta o etnie, pentru ca altfel nu aveam nicio sansa sa putem fi in forurile decizionale”, a declarat, pentru eMaramures, Gyongyike Bondi.

CITESTE SI:
REZULTATE ALEGERI – IUNIE 2012 – Maramuresul a votat in majoritate cu USL (GALERIE FOTO SI VIDEO)
Sursa: Camelia Tocaci, Andrei Gherghel