Turism

Revelion de vis 2019 în Maramureș: Pensiunea Kristal din Săcel – o alegere perfectă!

Pentru turiștii veniți din toate colțurile țării, București, Craiova, Iași, Vâlcea, Galați, Timiș, Brăila, Constanța și Sălaj, pentru a sărbători Revelionul 2019 în Maramureș, Pensiunea Kristal din Săcel a fost alegerea perfectă.


Pe parcursul celor cinci zile, din 29 decembrie până în 2 ianuarie, turiștii au avut parte de un răsfăț total, ca la mama acasă:


• mese îmbelșugate pregătite de socăcițe ”master chef” în bucătăria maramureșeană stropite din belșug cu pălincă din Maramureș.
• vizite gratuite la Mănăstirea Moisei, atelierul de sculptura a meșterului în lemn Grigore Tulean, moara lui Mecles și Muzeul Țărăncii.
• posibilitatea de a îmbrăca costumului tradițional maramureșean.
• vizualizarea unei demonstrație de tors manual, realizat de o moroșancă deosebită din sat.
• participarea la tăierea porcului, pregătirea bucatelor, servirea vinului cald, a plăcintelor și sarmalelor.
• plimbarea pe un traseu montan cu căruțele trase de cai până la focul de tabără, unde turiștii au fost așteptați cu pălincă fiartă, ceai și vin fiert.

Noaptea dintre ani a fost marcată prin dans, băuturi alcoolice și nealcoolice fără număr, cântece interpretate de o formație locală, joc și multă, multă voie bună.

Turiștii care au dorit să mai stea o zi în Maramureș au avut parte din partea gazdei primitoare de invitația de a petrece gratuit încă o noapte la pensiune, bineînțeles cu masă cu tot.

Pensiunea Kristal este o afacere de familie, tată și fiică. Dacă în 2012 tânăra Elena Burnar a renunțat, imediat după absolvirea facultății, în a rămâne în Cluj și a se angaja la o multinațională, ea a ales să se întoarcă acasă, în Săcel și de a investi într-o afacere de familie pentru a continua mai departe tradiția maramureșeană, așa cum a învățat-o din străbuni.

Cei care doresc să cunoască Maramureșul Istoric sunt așteptați să treacă pragul pensiunii Kristal începând cu luna aprilie 2019 , atunci când gazdele primitoare, Elena și tatăl ei, vor deschide din nou porțile pentru un nou sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *