Actualitate

RETROCEDARE BOICOTATA – Prefectul Pocol, neputincios in fata comisiei locale de retrocedare din Poienile de sub Munte (VIDEO)

Vezi VIDEO
Prefectul Sandu Pocol a facut public faptul ca in comuna Poienile de sub Munte comisia pentru stabilirea drepturilor de proprietate privata asupra terenurilor agricole si forestiere boicoteaza finalizarea procesului de retrocedare. Poienile de sub Munte a fost mentionata si in raportul pe 2010 al Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures printre zonele in care s-au constat incalcari frecvente ale legislatiei silvice.

Reprezentantii comisiei pentru stabilirea drepturilor de proprietate privata asupra terenurilor agricole si forestiere din Poienile de sub Munte boicoteaza finalizarea procesului de retrocedare, a reclamat prefectul Sandu Pocol. Oficiali din cadrul comisiei judetene de retrocedare au mentionat ca toate dosarele celor care nu locuiesc in Poienile de sub Munte sunt invalidate de comisia locala.

„Stiti ca au depus invalidare la toate anexele la locuitorii care nu sunt din Poieni. Stiti ca istoria ii veche”, a explicat Darius Dobra, reprezentantul Comisiei tehnice. „Obiceiul” celor din comisia locala din Poienile de sub Munte a fost confirmat si de subprefectul Gyongyike Bondi. „Da, cu post-scriptum ca niciunul care nu-i din Poieni nu primeste niciun centimetru de padure”, a intarit subprefectul Bondi.

Pentru ca responsabilii din Poienile de sub Munte nu vin niciodata la sedintele comisiei judetene, prefectul Pocol, scandalizat, a dat ordin sa mearga comisia judeteana in comuna montana de la granita cu Ucraina, dupa principiul: „Daca nu se duce Mohamed la munte, vine muntele la Mahomed”.

„Deci si pentru presa: comisia locala blocheaza dosarele in Poieni! Cetatenii asteapta rezolvarea situatiei si noi suntem in imposibilitatea de a proceda la acest lucru… Propunerea mea: saptamana viitoare, deplasare la comisia locala Poieni. OCPI, Directia Silvica si de la Institut”, a decis prefectul Pocol.

In pofida criticilor prefectului Sandu Pocol, in judetul Maramures mai sunt de solutionat peste 2.000 de dosare de retrocedare, doar 170 dintre acestea fiind din Poienile de sub Munte, una dintre cele mai mari comune din Romania.
Sursa: Catalin Vischi