TIC

RETEA SOCIALIZARE – Facebook recompenseaza un marocan cu 7.500 de dolari pentru detectarea unei defectiuni

Un marocan care a descoperit o defectiune in sistemul de securitate al retelei de socializare Facebook a fost recompensat de companie cu un premiu de 7.500 de dolari, noteaza marti site-ul le360, citat de EFE.

Tanarul Ayoub Fathi, in varsta de 21 de ani, a explicat acestui site ca a descoperit la Facebook o defectiune legata de divulgarea datelor privind “informatii private” si cele declarate “eliminate”, fara sa specifice detaliile.

In orice caz, Facebook i-a trimis un mesaj pe contul sau, pe care site-ul nu il publica, in care compania lui Zuckerberg il informeaza ca a fost premiat cu 7.500 de dolari si ii multumeste pentru “contributiile sale constante la Facebook”.

Fathi este un vechi cunoscut al acestei retele de socializare: numai anul acesta el a detectat trei defectiuni la Facebook pe care le-a comunicat imediat companiei.

Tanarul a colaborat ca analist pe probleme de securitate cu firme specializate precum Defencely, HackerOne si BugCrowd si a realizat “teste de securitate” pentru Google, Twitter si Facebook.

El a primit oferte de munca in strainatate dar prefera deocamdata sa-si termine studiile de informatica la Universitatea Ben Msick din Casablanca.

Sursa: Agerpres