Politica

RESTRUCTURARI – Alesii baimareni vor castiga mai putin din activitatea de la Consiliul Local – Vezi componenta comisiilor de specialitate (VIDEO)

Vezi VIDEO
Cei 23 de consilieri baimareni vor castiga cel mult 10% din indemnizatia primarului pentru activitatea pe care o vor presta pentru municipalitate. Suma este mai mica decat cea pe care o incasau unii alesi in mandatul trecut, avand in vedere ca numarul comisiilor de specialitate a fost redus de la sapte la trei, in urma sedintei de astazi, 11 iulie, a Consiliului Local.

Indemnizatia de consilier in noul mandat va fi de 380 de lei net. Pentru o parte dintre alesii care au fost membri in cadrul forului administrativ si in perioada 2008-2012 va fi vorba de o injumatatire a sumei. “Indemnizatia va fi pentru sedinta de consiliu si pentru comisie. Inainte, erau consilieri care aveau indemnizatie pentru doua comisii, daca erau membri in doua. Acum, toata lumea va avea o singura indemnizatie compusa din cea pentru sedinta de consiliu si cea pentru comisia in care activeaza. Valoarea este 5% din indemnizatia primarului, deci 10% pentru doua”, a explicat secretarul Primariei Baia Mare, Rodica Brad.

Potrivit reprezentantilor administratiei locale, restructurarea la nivelul Consiliului Local s-a impus din cauza ca procesul de analiza si de solutionare a documentatiilor era foarte greoi cand trebuia ca initiativele sa treaca prin sapte comisii de specialitate. Rodica Brad crede ca odata cu comasarea, consilierii vor putea fi mult mai bine documentati inainte de votul din plen.

“Inainte, au fost intradevar sapte comisii si intradevar se miscau destul de greu. Erau comisii mai mici, doar din 5 membrii compuse, dar si timpul de analiza si solutionare a documentatiilor era ingreunat, pentru ca materialele fugeau de la o comisie la alta, fiind materiale care intra in mai multe comisii. Acum, ca sa fie procesul de lucru mai rapid, s-au comasat atributiile a cate doua, chiar trei comisii – situatie in care fiecare consilier va face parte dintr-o singura comisie”, a explicat Brad.

Astfel, noile comisii din Consiliul Local sunt cea pentru activitati economico-financiare, care il are presedinte pe Mircea Mecea (PNL), cea pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protectia mediului si turism, condusa de Tudorel Ilie (PSD), respectiv cea pentru activitati social culturale, invatamant, sanatate, familie, munca si protectie sociala, juridica si de disciplina, unde a fost ales presedinte Teodor Ardelean (PNL).

1. Comisia pentru activitati economico-financiare
presedinte de comisie: Mircea Mecea
secretar: Calin Bota
Membri:
Dan Andrei Grumaz
Marinel Rob
Gabriela Hofer
Stefan Pop
Ioan Mandra

2. Comisia pentru amenajarea teritoriului si urbanism, protectia mediului si turism
presedinte: Tudorel Danut Ilie
secretar: Iuliana Moga
Membri:
Stefan Lupsa
Serban Marius Bondici
Mihai Moroz
Rodica Boros
Noemi Vida

3 Comisia pentru activitati social culturale, invatamant,sanatate si familie, munca si protectie sociala, juridica si de disciplina
presedinte: Teodor Ardelean
secretar: Radu Micle

Membri:
Laura Ghinea
Ionut Parvu
Adrian Popa
Ciprian Marius Cozoplean
Dorel Muresan
Sursa: Anca Popescu