Actualitate

RESTRICTII DE VITEZA – Trenurile vor inregistra intarzieri de pana la o ora din cauza caniculei

Intarzieri cuprinse intre 20 si 60 de minute vor inregistra cursele CFR pe parcursul urmatoarelor trei zile. Anuntul a fost facut chiar de catre reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate, care au subliniat faptul ca se impun restrictii de viteza din cauza temperaturilor ridicate care vor fi inregistrate . S-a mentionat ca pentru noua judete, intre care si Satu Mare, a fost emis cod portocaliu de canicula, iar pentru restul tarii e cod galben din cauza vremii prea calde.

Oficialii CFR au explicat ca atunci cand sunt 35-38 de grade in aer, temperaturile inregistrate la nivelul sinei sunt cuprinse intre 45 – 55 grade Celsius. “Masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este obligatorie pentu siguranta traficului feroviar si, de asemenea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata”.

S-a completat ca, in perioadele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara iar, in timpul zilei se reduce viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa cu 20-30 kilometri pe ora.

Potrivit avertizarii valabile in intervalul marti – vineri, in Banat, Crisana, precum si in vestul Olteniei si al Transilvaniei, canicula va persista si se va intensifica, temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade si, izolat 39 de grade, in special miercuri, joi si vineri. In restul tarii, vremea va fi caniculara, cu temperaturi maxime de 35 – 37 de grade. Judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj sunt pana vineri, 6 iulie, sub incidenta codului portocaliu de canicula si disconfort termic, reamintesc cei de la CFR.

“Recomandam publicului calator ca, in perioada de valabilitate a avertizarii de canicula, inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521”, s-a mentionat intr-un comunicat de presa.

Sursa: eMM.ro