Comunicate de presa

RESPONSABILITATI JANDARMI – Despre activitatea de punere in executare a mandatelor de aducere a persoanelor

Una dintre responsabilitatile Jandarmeriei o reprezinta punerea in executare a mandatelor de aducere a persoanelor. O activitate cu particularitati, care necesita atentie si de multe ori se bazeaza pe spiritul, raspunderea civica a celui chemat in instanta in diverse calitati, dar si pe profesionalismul celor care le pun in practica. Nu de multe ori, efectivele de jandarmi care actioneaza in acest domeniu de activitate, au fost pusi in diverse situatii care au necesitat activitati suplimentare (de identificare a persoanelor, localizarea acestora).

De la inceputul lunii octombrie pana la data curenta, s-au primit spre executare un numar de 68 mandate de aducere a persoanei pe raza a 5 localitati, executate cu un efectiv de 65 jandarmi. Din totalul mandatelor de aducere, 20 au fost executate prin prezentarea persoanelor in cauza in fata instantei de judecata sau dupa caz, a procurorului. Alte 48 mandate de aducere sunt sub efectul prevederilor art. 266 alin.(3) si (4) din C.P.P. Pentru executarea acestor mandate, s-au parcurs 650 km cu autovehiculele din dotare, costurile totale ajungand la 1.500 lei.

Nu au existat cazuri de neexecutare a mandatelor de aducere. Toate mandatele de aducere au fost executate conform prevederilor legale, jandarmii neinregistrand abateri sau sanctiuni judiciare pentru neexecutare (amenda).

Sursa: IJJ Maramures