Externe

REPLICA – Ponta il pune la punct pe cancelarul Germaniei: “Nu doamna Merkel o sa voteze pe 29”

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, 9 iulie comentand discutia telefonica dintre cancelarul Germaniei, Angela Mekel, si presedintele suspendat, Traian Basescu, ca nu Merkel voteaza la referendumul de pe 29 iulie, ci poporul roman si ca ceea ce vor vota romanii nu poate fi schimbat de nimeni.

“Banuiesc ca nu doamna Merkel o sa voteze pe 29. Si banuiesc ca votul oamenilor de pe 29 nu va fi contestat de nimeni. Doamna Mekel si crestin-democratii germani – pentru ca doar ei sunt cei care ii tin partea domnului Basescu si PDL – sunt cei care au crezut totdeuna in austeritate, in taieri – e adevarat, austeritate mai mult in Romania si in Grecia si in Italia si in Spania, mai putin la dansii – in timp ce restul Europei spune un singur lucru: ca suntem in standarde europene si ca problema poate fi rezolvata doar de locuitorii Romaniei. Indiferent ce vor crestin-democratii germani, romanii vor vota in Romania si votul de pe 29 va lamuri lucrurile”, a spus Ponta.

El a precizat ca Berlinul este unul dintre orasele europene pe care le va vizita pentru a vorbi despre situatia din Romania, aratand ca initial va pleca la Bruxelles, apoi catre celelalte cancelarii.

Ponta a subliniat ca presedintele suspendat, Traian Basescu, “uita” sa spuna ca a fost suspendat de doua treimi din Parlament, inclusiv prin voturile unor mebri ai PPE si ca poporul roman, pe 29 iulie, va decide.

“Ce decide poporul roman nu poate fi schimbat de nimeni, nici de Basescu, nici de Ponta, nici de Merkel, nici de nimeni”, a subliniat Ponta. El a aratat ca “minciunile si calomniile proferate de toti cei de la PDL, inclusiv de Traian Basescu”, fac rau Romaniei.

“Ei (democrat-liberalii – n.r.) se plang la colegii lor populari europeni, cei care sunt adeptii doar ai austeritatii si ai taierilor si cei care l-au sprijinit pe Traian Basescu cand taia salarii si pensii si distrugea economia noastra si o structura sociala. Normal, fiecare tine cu ai lui“, a spus Ponta. El a dat asigurari ca Guvernul va functiona la capacitate maxima si isi va indeplini toate obligatiile fata de CE, FMI. “O sa lucram mult mai liberi acum, fara blocaj”, a spus Ponta. 

Angela Merkel a catalogat drept “inacceptabila” procedura de destituire din functie a presedintelui Traian Basescu, cancelarul considerand ca sunt incalcate princiipiile statului de drept.

Sursa: Mediafax