Actualitate

REPATRIERE – Borsenii morti in accidentul rutier din Italia vor fi inmormantati acasa (VIDEO)

 Foto: accident Treviso - Italia
Foto: accident Treviso - Italia (c) Tribuna di Treviso 

Vezi VIDEO
Tinerii maramureseni decedati intr-un accident rutier din regiunea Treviso – Italia vor fi repatriati in cursul acestei saptamani pentru a putea fi inmormantati in orasul natal, Borsa. Cei patru, doi baieti si doua fete, si-au pierdut viata dupa ce masina in care se aflau a intrat intr-un parapet din beton. Drama familiilor din Borsa care trebuie sa isi ingroape copiii nu a ramas fara ecou in randul comunitatii romanesti din Italia, in special a celor care ii cunosteau pe tineri. Oamenii au pus mana de la mana pentru a-i ajuta pe parinti sa acopere costurile necesare aducerii acasa a trupurilor neinsufletite. Circa 14.000 de euro costa repatrierea, suma pe care romanii din Italia aproape ca au reusit sa o stranga.

Cei patru tineri din Borsa si-au pierdut viata in zorii zilei de 7 iulie, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului intr-o curba iar autovehiculul a intrat intr-un zid. Cu exceptia conducatorului auto, un prieten de-al lor de 19 ani, toti au murit pe loc. Nu au mai avut nicioa sansa, pentru ca autoturismul s-a facut praf. Dupa ce au aflat de tragedie, numerosi maramureseni au ofrit o mana de ajutor familiilor greu incercate.

”Miercuri pleaca, din informatiile mele. Daca ies toate documentele miercuri pleaca. O sa vina cu masina, nu cu avionul si o sa ajunga miercuri noaptea spre joi dimineata”, a declarat Gabi Hantig, unul dintre borsenii care se ocupa de repatrierea tinerilor.

Accidentul a avut loc pe teritoriul comunei Pagnano, in apropiere de Asolo. In urma impactului, si-au pierdut viata Marius Hantig, un maramuresean in varsta de 21 de ani din Borsa, rezident la Asolo, precum si prietenii acestuia: Ovidiu Ilie Hazota de 23 de ani si surorile Oana Maria Roman, de 17 ani, si Alina Ramona Roman, de 14 ani. Martorii evenimentului au povestit privelistea de groaza pe care au putut-o vedea la cateva clipe dupa impact. Singurul supravietuitor a l accidentului a fost soferul, care a fost constient dupa producerea accidentului. 

 Foto: Oana Roman - accident Treviso - Italia  Foto: Alina Roman - accident Treviso - Italia

 Foto: Marius Hantig - Treviso, accident Italia  Foto: Ovidiu Ilie Hazota - accident Treviso, Italia

“Injura si cam atat. Dupa aceea au venit echipajele de urgenta si l-au scos afara”, a spus un martor. ”Am auzit o frana apoi o lovitura. Dupa aceea a iesit fiul meu afara sa vada ce s-a intamplat”, a spus unul dintre martorii incidentului.

Tinerii decedati care au plecat in Italia in cautarea unei vieti mai bune se vor intoarce in sicriu spre disperarea rudelor si prietenilor, care nici acum nu si-au revenit din soc. “Din cate am inteles eu, fetele sunt cu parintii aici, Hantig Marius e si el cu parintii, iar Hazota Ilie are un frate aici, tatal lui a murit anul trecut si mai avea acasa inca sapte frati, el fiind cel mai mare”, a spus Gabi Hantig.

Banii stransi pana in acest moment vor fi impartiti familiilor in aceasta seara, atunci cand cei care s-au ocupat de acest aspect se vor intalni cu apartinatorii tinerilor. Gabi Hantig s-a ocupat de colectarea de bani in zona Milano, reusind sa stranga circa 5.000 euro.

CITESTE SI:
TRAGEDIE – Patru tineri maramureseni au murit intr-un accident rutier la Treviso 

Foto: accident Treviso – Italia (c) Tribuna di Treviso
Sursa: Andrei Gherghel