Comunitate

REORGANIZARE – Sefia Inspectoratului Scolar Maramures, scoasa la concurs

Functia de inspector scolar general din Maramures a fost scoasa la concurs de catre Ministerul Educatiei. Examinarea candidatilor pentru aceasta pozitie de conducere din invatamantul maramuresean va avea loc in capitala, peste doua luni. Ministrul interimar al educatiei, Liviu Marian Pop, a anuntat in cadrul unui interviu acordat televiziunii eMaramures, ca, avand in vedere faptul ca 4 ani la rand nu s-au organizat astfel de concursuri, se impune ca ocupantii posturilor de conducere din inspectorate si unitatile de invatamant sa fie reevaluati.

“In luna august vreau sa organizam concursul pentru inspectorii scolari generali si, de ce nu, in septembrie concursul pentru directorii de unitati scolare, concurs care nu a mai fost facut in Romania in ultimii 4 ani de zile. Oamenii trebuie fixati si responsabilizati”, a declarat Liviu Marian Pop in interviul acordat eMaramures.

Practic, vor fi scoase la concurs toate cele 42 de functii de inspector scolar general din tara. Inscrierile vor avea loc in perioada 27 iulie – 3 august 2012, la sediul inspectoratelor scolare judetene. Candidatii vor putea afla detalii despre perioada de inscriere, metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declaratia pe propria raspundere, fisele de evaluare a CV-ului, respectiv a interviului si sustinerii ofertei manageriale, fisa de post si lista documentelor necesare inscrierii la concurs de la sediul Ministerului Educatiei.

Concursul va avea loc in perioada 20-27 august 2012, la minister (str. General Berthelot nr. 28-30, Bucuresti, sector 1). Candidatii pot obtine informatii suplimentare la numarul de telefon 021-4056.380, de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 16.00.
Sursa: Gabriela Kuhajda