Actualitate

REORGANIZARE – Noul sef al Directiei Silvice are in plan un control si schimbari in ocoalele din Maramures (VIDEO)

FOTO: Gheorghe Danci - director Directia Silvica Maramures (c) eMM.ro Vezi VIDEO
ACTUALIZARE: Prima zi de lucru pentru noul sef al Directiei Silvice Maramures. Inginerul Adrian Gheorghe Danci, care astazi, 23 iulie, si-a inceput efectiv activitatea ca director la nivel judetean, a ocupat pana acum postul de sef district in cadrul Ocolului Silvic Mara. El a beneficiat de sustinerea liderilor locali ai PNL in vederea avansarii in functie.

Schimbarea a venit la scurta vreme dupa ce directorul economic al institutiei, Nistor Lihet, a fost inlocuit cu Claudia Daniela Tatar. Din vechea structura stabilita de catre reprezentantii PDL a ramas momentan pe post doar directorul tehnic, Iacob Andreica. Sursele eMaramures spun ca si pozitia pe care se afla acesta este negociata in aceste zile de catre reprezentantii PSD si PC.

Inlocuirea sefului Directiei Silvice s-a produs la finalul saptamanii trecute – mai exact vineri 23 iulie -, in prezenta directorului general al Romsilva, Adam Craciunescu. Autoritatile au aratat ca numirea a fost facuta ca urmare a faptului ca fostul sef al institutiei maramuresene, inginerul Mihai Sajerli, a cerut retragerea de pe postul de conducere. Acesta din urma nu a putut fi contactat pana in prezent pentru declaratii.

Noul director a declarat pentru eMaramures ca, pentru moment, nu vor fi operate si alte schimbari la varful institutiei, dar ca, dupa o analiza riguroasa, este foarte posibil sa se faca modificari in structurile de conducere ale unor ocoale silvice.

„Decizia mea are data de 20 iulie, de vineri. Azi e prima zi de lucru. La conducerea institutiei foarte repede nu vor fi alte schimbari – depinde si de evolutia ulterioara a situatiei politice. La ocoalele silvice, asa cum a spus si directorul general al Regiei Nationale, schimbarile vor viza locurile unde sunt probleme de natura tehnica, profesionala. Fiecare ocol va fi analizat in parte, in functie de activitatea pe care a avut-o pana acum, de indicatori, de performanta”, a explicat Adrian Danci.

Reprezentantii USL Maramures au anuntat ca au in vedere schimbarea tuturor sefilor de institutii – si in principal a celor din deconcentrate -, numiti de PDL, in mandatul 2008 – 2012.

Liderul organizatiei judetene a PSD, Mircea Ursache, preciza saptamana trecuta ca se vor cauta solutii pentru ca inlocuirile sa nu poata fi atacate in instanta. Social-democratul a mentionat totodata ca s-a convenit ca discutiile privind functiile de conducere, respectiv numirile pe posturi sa aiba loc dupa referendum, pe formula 50% PSD, 40% PNL si 10% PC.

FOTO: Gheorghe Danci – director Directia Silvica Maramures (c) eMM.ro
Sursa: Camelia Tocaci, Larisa Cordea