Sport

REMEMBER – Rodica Dunca, cea mai bună sportivă a anului 1981

La începutul anului 1982, conducătorii sportului maramureşean au alcătuit clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului din anul precedent. Podiumul a fost compus în totalitate de sportive provenite de la CSM Baia Mare şi a arătat în felul următor:

  1. Rodica Dunca (gimnastică)
  2. Anca Pătrăşcoiu (înot)
  3. Teodora Hamptricht (înot)

Pe parcursul anului 1981, Rodica Dunca a câștigat medalia de bronz la Campionatul European din Spania, 2 medalii de aur și 2 de bronz la Campionatele Internaționale de la Cluj și Bacău, respectiv o medalie de aur și una de argint la Campionatele Universitare din București.

Responsabilii cu bunul mers al sportului din judeţ, în cunoscuta tradiţie comunistă, au mai oferit câteva statistici. Există probabilitatea ca unele cifre să fie exagerate, însă, ţinând cont de situaţia din prezent, ar trebui să le găsim cel puţin interesante:

  • în judeţul Maramureş funcţionau 371 de asociaţii sportive,
  • mai existau 10 cluburi sportive şi 3 secţii de nivel olimpic,
  • pe teritoriul judeţului erau 1805 de sportivi legitimaţi la nivel olimpic, internaţional şi naţional,
  • în Baia Mare exista un număr de 12.960 sportivi legitimaţi,
  • în Maramureş îşi desfăşurau activitatea 765 de sportivi care aveau clasificări superioare (2 dintre ei erau recunoscuţi ca fiind maeştri internaţionali),
  • de asemenea, se spune că 20.000 de preşcolari şi şcolari maramureşeni erau implicaţi în sporturi precum patinajul, schiul şi înotul.

sursă imagine: gazetademaramures.ro

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *