Actualitate Sanatate

Remedii pentru mahmureală. 10 ponturi verificate

Odată trecută magia nopţii de Revelion, mulţi se confruntă cu o mahmureală de zile mari, o consecinţă a petrecerii la care au uitat să numere paharele de tărie pe care le-au închinat cu prietenii. Fiecare petrecăreţ care se respectă are cel puţin un remediu împotriva mahmurelii însă nu toate sunt eficiente. Vestitul leac conform căruia „cui pe cui se scoate” și care spune că încă un pahar băut a doua zi dimineață s-ar putea să-ți vindece simptomele este una cât se poate de eronată. Această metodă nu va duce nicidecum la vindecarea mahmurelii, ci poate doar la întârzierea instalării ei.  

 

Alimente și băuturi recomandate după o noapte de petrecere

Un remediu celebru recomandat adesea împotriva mahmurelii este zeama de varză, care, în realitate deshidratează și mai mult organismul, chiar dacă pare răcoritoare. Cafeaua te trezește dimineața, dar nu te trezește neapărat și după o noapte de petrecere. Cafeaua deshidratează și mai mult organismul, având efect diuretic, așa că nu este foarte recomandată la mahmureală. Așadar, nici murăturile și nici cafeaua nu sunt leacuri miraculoase împotriva mahmurelii așa cum se crede, acestea sunt doar niște mituri foarte răspândite. Mai eficiente sunt:

Apa – este cel mai bun remediu pentru mahmureală și elementul de care corpul tău are cea mai mare nevoie după o noapte stropită de alcool.

Ceaiul Verde – energizant, hidratant și cu un gust răcoritor, ceaiul verde este un remediu bun pentru mahmureală și poate înlocui cu succes cafeaua.

Ceaiul de ghimbir și de mentă – au un efect benefic asupra stomacului şi alungă greața, fiind niște leacuri naturiste foarte eficace împotriva mahmurelii.

Apă de cocos – excelentă pentru hidratare, dar și plină de vitamine, anitoxidanți și electroliți, ea te va ajuta să ai parte de o zi mai ușoară după o petrecere până în zori.

Spanac – vitaminele conținute și efectul său răcoritor te va ajuta să treci mai ușor peste mahmureală.

Banane – potasiul conținut de aceste fructe exotice este de mare ajutor pentru organism după prea multe pahare.

Kiwi – te va ajuta și el datorită conținutului de vitamine, dar și a efectului răcoritor și al gustului acrișor, care îți taie greața.

Ouă – un mic dejun clasic ce conține niște ochiuri este perfect pentru dimineața de după petrecere.

Roșii – antioxidanții din roșii te vor ajuta să îți revii mai ușor

Ciorba – acră și răcoritoare, dar si cu o mulțime de substanțe nutritive de la legume și zarzavaturi, ciorba este un leac renumit împotriva mahmurelii.

De cealaltă parte, nu sunt recomandate mâncărurile grase și nici sucurile de citrice. Lămâia, un fruct adesea utilizat pentru a alunga greața, nu este deloc indicată, deoarece irită stomacul.

Remedii alternative pentru a scăpa de mahmureală

Nu există vreo pastilă pentru mahmureală, dar dacă vrei efecte mai rapide, poți apela la o aspirină, sau o pastilă pentru migrene și altfel de dureri (pilule cu ibuprofen, de exemplu). Vitaminele efervescente, pilulele de vitamina B, sau comprimatele cu magneziu sunt și ele de ajutor și merită încercate.

Activități ce ajută la diminuarea efectului mahmurelii

Alte remedii eficiente împotriva mahmurelii sunt o baie cu sare amară, câteva exerciții fizice dar și repaus la pat și niște odihnă binemeritată. De asemenea, poți ieși la o plimbare ușoară sau poți să apelezi la un masaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *