Religie

Relicva Sfântului Anton a ajuns în Baia Mare. Unde o pot atinge credincioşii

Relicva Sfântului Anton a ajuns în Baia Mare. Marţi, 15 mai, între orele 18:00-20:00, Parohia Romano-Catolică Baia Mare, organizează acţiunea „Pelerinaj naţional cu relicva Sfântul Anton” eveniment care se va desfăşura în Piaţa Păcii.

În perioada 7 mai – 13 iunie 2018, la propunerea Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România și a redacției revistei Mesagerul Sfântului Anton, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, va avea loc Pelerinajul antonian, sub motto-ul „Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”.

În cadrul pelerinajului, recliva Sfântului Anton de Padova va poposi în mai multe parohii romano-catolice și greco-catolice din țară, „oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea, mai ales, pentru susținerea și ocrotirea familiei, astăzi mai mult ca oricând încercată”.

Evenimentul are loc la 25 de ani de la publicarea primului număr în limba română al revistei franciscane „Mesagerul Sfântului Anton” și se încadrează în celebrările centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *