Actualitate

REGE – ANGLIA – Britanicii il vor rege pe printul Charles si nu pe William

printul CharlesPrintul Charles ocupa primul loc in preferintele britanicilor ca succesor al Elisabetei a II-a la tronul Marii Britanii, in detrimentul fiului sau William, considerat pana acum favorit, informeaza duminica EFE, care citeaza un sondaj dat publicitatii de The Sunday Times.

Potrivit sondajului, realizat de YouGov, popularitatea lui Charles, primul la succesiune, este de circa 44%, fata de 38% pentru printul William, procente care in urma cu doar 15 zile erau exact pe dos, noteaza publicatia britanica.

The Sunday Times semnaleaza ca preferinta supusilor britanici pentru Charles, 63 de ani, a crescut dupa aparitiile sale la ceremoniile dedicate Jubileului de diamant – care a marcat 60 de ani de la urcarea pe tron a Reginei. Se pare ca un cuvant hotarator in noile preferinte ale britanicilor l-a avut discursul emotionant pe care Charles l-a pronuntat cu prilejul unui concert in onoarea suveranei britanice. Printul Charles si-a inceputul discursul, un omagiu adus mamei sale, cu inedita formula de adresare ‘Mummy’ (mamico), care a smuls ropote de aplauze din partea multimii.

Conform sondajului, si printul Philip, sotul Elisabetei a II-a, se bucura de o crestere a popularitatii, de la 47% la 58%. Ducele de Edinburgh, care a implinit duminica 91 de ani, a iesit sambata din spital dupa ce a fost aproape o saptamana internat din cauza unei infectii la vezica urinara.

De altfel, sondajul releva ca monarhia britanica a avut doar de castigat de pe urma manifestarilor prilejuite de Jubileul de diamant, bucurandu-se de increderea a 75% dintre britanici. Palatul Buckingham a informat ca regina Elisabeta a II-a, in varsta de 86 de ani, a primit 71.000 de e-mail-uri si 60.000 de scrisori de felicitare pentru aniversarea a 60 de ani de domnie.

Sursa: Agerpres