Cultura

REFORMA – Noul manager al Teatrului Municipal Baia Mare vrea sa faca treaba cu I.L. Caragiale (VIDEO)

Foto: Claudiu Pintican - manager Teatrul Municipal Baia MareVezi VIDEO
Teatrul Municipal Baia Mare are un nou manager, selectat dupa incheierea celui de-al doilea concurs organizat de primarie in vederea inchegarii structurii de conducere a institutiei de cultura. Cel mai mare punctaj, la examinare si interviu, a fost obtinut de catre regizorul si actorul Claudiu Pintican, care in perioada imediat urmatoare va incepe negocierile cu executivul Primariei Baia Mare, in subordinea careia se afla teatrul, pentru stabilirea strategiei de dezvoltare.

Desemnarea noului sef de la teatru vine dupa o perioada incordata. A avut loc un prim examen, care a fost contestat, iar acum, de un al doilea, in care au concurat patru persoane pentru postul de manager.

“Avem un castigator al concursului de proiecte de management pentru Teatrul Municipal, in persoana domnului Claudiu Pintican. Dansul a obtinut cea mai mare nota. Nu au fost depuse contestatii, asadar dansul este castigatorul concursului de proiecte, urmand ca in 30 de zile sa isi negocieze contractul de management cu executivul Primariei Baia Mare“, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Baia Mare, Dan Coarda.

Claudiu Pintican a acordat un interviu in exclusivitate pentru eMaramures, marturisind ca are in plan reluarea a doua spectacole pe care si-a pus semnatura in privinta regiei. Mai mult, el a precizat ca isi doreste sa aduca in prim-plan teatrul de revista, care este apreciat de baimareni, dar si sa puna accent pe celebrele piese ale lui Caragiale.

“Avem un an special. Aceasta noua institutie creata s-a infiintat intr-un an cu totul special. Anul acesta se implinesc 100 de ani de la moartea celui mai mare dramaturg al romanilor: Caragiale. Si, pentru ca este anul Caragiale, mi-as dori foarte mult sa avem cat mai multe spectacole Caragiale in acest an“, a declarat noul manager al Teatrului Municipal Baia Mare.

Pe langa planurile pentru atragerea spectatorilor, managerul de la teatru vizeaza si mariri salariale pentru actori. “As dori sa ajut cat se poate, sa imi ajut colegii, angajatii din teatru, care au niste salarii foarte mici, nepermis de mici. Atat cat se poate, am sa incerc sa ridic aceste salarii. Asta, daca va fi aprobat, agreat ceea ce eu gandesc”, a precizat Pintican.

Vizata in urmatoarea perioada este si reabilitarea cladirii Teatrului Municipal. De asemenea se doreste si renovarea Teatrului de Papusi, care a fost comasat la cel dramatic, directorul Aurel Cucu preluand postul de adjunct.

CITESTE SI:

Sursa: Anca Popescu