Comunicate de presa

REFERENDUM – ”Voteaza legal” – Campanie de informare pentru referendumul din 29 iulie

In contextul campaniei electorale generata de referendumul pentru demiterea presedintelui, Ministerul Administratiei si Internelor organizeaza o campanie de informare si constientizare a cetatenilor romani cu drept de vot, cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral. Campania de informare se desfasoara la nivel national, sub sloganul “Voteaza legal!”.

Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetatenilor asupra sanctiunilor legale prevazute pentru incalcarea legislatiei electorale si constientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Campania se adreseaza in general, tuturor cetatenilor romani cu drept de vot, si in special, tinerilor care implinesc 18 ani, celor care voteaza pentru prima data, populatiei cu drept de vot din mediul urban si rural, membrilor formatiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicati in derularea campaniei electorale.

In cadrul actiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afise in locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, vor fi distribuite pliante – cu preponderenta in mediul rural si in locurile cu valori de trafic ridicat (in perioada campaniei electorale), respectiv in sectiile de votare (in ziua votului) si se vor difuza spoturi TV si audio.
Sursa: IPJ Maramures