Politica

REFERENDUM – Presedintii sectiilor de votare vor fi inlocuiti daca nu se prezinta la apel in 28 iulie

Judecatorul Delia Brandusa Giuroiu a anuntat ca cei 397 de presedinti ai birourilor electorale din Maramures sunt obligatisa se prezinte in preziua votului – adica in 28 iulie, la ora 18.00 -, in sectiile de votare pentru a incepe pregatirile de referendum. Cei care vor absenta urmeaza sa fie inlocuiti din functii. Decizia se aplica potrivit unei hotarari a Biroului Electoral Central, care stipuleaza si obigativitatea delegatilor partidelor politice membri in birouri sa se prezinte la sectiile de votare.

“Prima masura organizatorica va fi consemnarea completarii biroului electoral al sectiei de votare, prin proces verbal, in numar de exemplare egal cu cel al membrilor biroului electoral. Daca numarul membrilor este mai mic de patru persoane, inclusiv presedintele biroului electoral al sectiei de votare, atunci acesta notifica, de indata, biroul electoral judetean de circumscriptie”, au comunicat oficialii Biroului Electoral de Circumscriptie Maramures, condus de judecatorul Delia Brandusa Giuroiu.

Obligatia de a notifica absenta presedintilor birourilor electorale in preziua votului le revine celorlalti membri. “Presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana informeaza in situatiile mentionate mai sus presedintele Tribunalului Maramures in vederea luarii, de indata, a masurii inlocuirii presedintelui biroului electoral al sectiei de votare sau completarii biroului electoral al sectiei de votare cu alte persoane din listele intocmite”, au mai aratat autoritatile.

Sursa: eMM.ro