Externe

REFERENDUM – Peste 300 de sectii de votare vor fi deschise in afara tarii pentru referendum

Foto referendum antipoluare Baia Mare - rezultate finaleLista cu sectiile de votare organizate in afara tarii pentru referendumul national privind demiterea presedintelui, care contine 306 sectii de votare, a fost finalizata, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe. Lista finala cuprinde cu cinci sectii mai mult decat lista de sectii suplimentare stabilita saptamana trecuta . “Evaluarea a tinut cont de posibilitatile tehnice (sediu, comunicatii etc.) si de personal, pentru organizarea sectiilor de votare in conditiile legii, inclusiv obtinerea acordului tarilor de resedinta”, au mentionat oficialii din minister.

De asemenea, in cuprinsul listei a fost operata o modificare la un numar de 7 sectii a caror locatie a fost schimbata, ca urmare a lipsei acordului autoritatilor locale pentru organizarea unor sectii de votare. Lista finala este disponibila pe pagina de internet a MAE, in sectiunea “Referendum 29 iulie 2012”.

Pe 19 iulie, MAE a anuntat ca a suplimentat numarul sectiilor de votare din strainatate. “In urma centralizarii propunerilor primite de la ambasadele si oficiile consulare ale Romaniei, precum si de la reprezentanti ai comunitatilor romanesti din strainatate, Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat cu 151, pana la 301, numarul sectiilor de votare. Evaluarea a tinut cont de posibilitatile tehnice (sediu, comunicatii etc.) si de personal, pentru organizarea sectiilor de votare in conditiile legii, inclusiv obtinerea acordului tarilor de resedinta. Lista este disponibila pe pagina de internet a MAE, in sectiunea Referendum 2012. Lista suplimentara completeaza sectiile de votare din cadrul misiunilor diplomatice comunicate in data de 12 iulie 2012″, s-a precizat intr-un comunicat al ministerului.
Sursa: Agerpres