Actualitate

REFERENDUM – Antonescu merge pe mana Curtii Constitutionale

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a anuntat luni, 16 iulie, ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum au decis Parlamentul si Curtea Constitutionala, astfel ca referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

“In fata deciziei Parlamentului si a Curtii Constitutionale, am convingerea ca este mai putin important punctul meu de vedere, astfel ca am promulgat aceasta lege si cred ca in felul acesta am inchis unul din subiectele fierbinti de dezbatere”, a spus el.

Antonescu a precizat ca unul dintre motivele pentru care a luat aceasta decizie este ca pune interesul national in fata intereselor personale.

“Romania este intr-o situatie extrem de dificila, adusa de iresponsabilitatea unor oameni disperati ca pierd scaunul si puterea”, a spus presedintele interimar.

Curtea Constitutionala a decis, in urma cu o saptamana, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus 1 din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.
Sursa: Mediafax