Opinie

Recuperarea taxei auto. În continuare o bătaie de joc

Ce s-a întâmplat cu celebra taxă de poluare care a dat bătăi de cap multor milioane de români? Ei bine, după ce a fost declarată ilegală de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, taxa a fost scoasă din lege, alături de alte 102 taxe considerate inutile, iar cei care au fost efectiv fraieriți să plătească pe loc în unele cazuri sume care echivalau cu valoarea autoturismului sau chiar mai mult, aveau șansa să-și recupereze investiția.

Dar pentru că în România statul și instituțiile aferente acestuia sunt menite să-și violeze cetățenii în loc să întrețină relații intime cu consimțământul tuturor participanților, cetățeanul a mai primit o lovitură în dos. După ce omul trebuia să treacă printr-un process cu statul în care era nevoit să aștepte până săracul uita că e în proces sau motivul pentru care se judecă, la sfârșitul acestei experiențe cu o durată de pana la 1 an de zile, acesta afla că suma îi va fi înapoiată dar nu în mod corect și civilizat ci eșalonat.

Nici până în ziua de azi, nici un ministru de finanțe sau vreun guvern nu a reușit să găsească o soluție corectă pentru victimele acestui abuz al statului. Oamenii sunt în continuare obligați să aștepte 5 ani de zile să-și poată vedea bănuții care le-au fost efectiv furați cu bună știință. Sinistru și dezgustător. Suntem prinși într-un joc bolnav în care instituțiile statului ies mereu învingatoare, lăsându-ne pe noi cu buza umflată și fundul tăbăcit. Un joc în care statul are mereu o parolă de care se folosește șobolănos pentru a ne arăta cine e de fapt șeful.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *