Cultura

RECUNOASTERE – Arnold Schwarzenegger, premiul “Golden Icon” pentru intreaga sa cariera, la Festivalul de film de la Zurich

Cunoscutul actor austriaco-american Arnold Schwarzenegger a primit cel mai important premiu al festivalului de film de la Zurich, “Golden Icon”, pentru intreaga sa cariera de peste patru decenii, inchinata atat filmului cat si prezentei pe scena politica, scrie agentia Reuters.

Premiul “Golden Icon” se acorda unui actor sau unei actrite pentru intreaga cariera. Diane Keaton sau Morgan Freeman s-au numarat printre actorii care au fost recompensati anterior cu aceasta distinctie.

Devenit celebru dupa ce castigat la numai 20 de ani concursul de culturism intitulat “Mr. Olimpia”, Arnold Schwarzenegger a revenit pe platourile de filmare in 2011, dupa ce a fost timp de doua mandate guvernator al statului California (2003-2011).

“Ma bucur ca m-am intors pe platourile de filmare si sunt la fel de bucuros ca am fost in slujba serviciului public… iar de acum inainte voi face multe alte filme”, a declarat miercuri seara in cadrul festivalului actorul care a facut senzatie in randul iubitorilor seriei “Terminator”.

Prezent la festival, Schwarzenegger, 68 de ani, a fost prezent la proiectia celui mai nou film al sau, “Maggie”, in care joaca rolul unui fermier care se lupta sa isi gaseasca fiica, pe Maggie, infectata cu un virus si care se afla in zona contaminata.

Luna trecuta, televiziunea americana NBC a anuntat ca Arnold Schwarzenegger il va inlocui pe Donald Trump in calitate de gazda a showului televizat “The Celebrity Apprentice”.

Sursa: Agerpres