Monden

RECORD MONDIAL – David Coulthard a prins o minge de golf la 200 km/h viteza

Record mondial David Coulthard - dailymail.co.ukDavid Coulthard a intrat in Guinness Book datorita unui record insolit: la volanul unei masini care rula cu aproape 200 km/h, el a prins o minge de golf lovita de un jucator profesionist, anunta 20minutes.ch.

Desi poate parea uimitoare, secventa, difuzata pe internet in cadrul unei campanii publicitare desfasurate de Mercedes – Marea Britanie, nu este trucata. In ea se vede fostul pilot de Formula 1 (13 victorii in campionatul de Formula 1, vice-campion mondial in 2001) participand la o experienta inedita: Jack Shepherd, jucator profesionist englez de 21 de ani, loveste o minge de golf cu toata puterea, iar Coulthard ruleaza in mare viteza la volanul unui Mercedes SLS AMG Roadster.

Dupa o cursa de urmarire pe pista aeroportului Dunsfold din Surrey (sud-estul Angliei), scotianul de 41 de ani reuseste sa prinda mingea din habitaclul masinii. Coulthard a avut nevoie de doua incercari ca sa reuseasca aceasta performanta, dupa cum se poate vedea in versiunea lunga a videoclipului.

Recordul a fost inregistrat pe 30 mai, fiind validat de oficiali ai Guinness Book. De cand a fost lovita, pana la aterizarea in Mercedes, mingea de golf a parcurs 275 m, cu o viteza maxima masurata de 286 km/h, in timp ce Mercedesul SLS AMG Roadster a mers cu 193 km/h.

‘Acest record mondial este unul din cele mai neobisnuite cereri pe care le-am primit ca sa realizez o performanta cu masina’, a spus atunci David Coulthard. Masina din spotul publicitar costa 200.000 euro si are un motor V8 6.2. Ajunge la 100 km/h in 3,8 secunde si are o viteza maxima de 317 km/h, limitata electronic.

Sursa: Agerpres