Turism

RECOMPENSA – Turistul cu numarul 500.000 in acest an la Salina Turda, premiat cu un tort si un abonament pe viata

Salina Turda a inregistrat, duminica, turistul cu numarul 500.000 din acest an, el fiind premiat cu un tort, suveniruri si un abonament pe viata pentru doua persoane. Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat ca vizitatorul premiat se afla pentru a doua oara la salina si a promis ca isi va folosi abonamentul primit.

”Pentru prima oara de la redeschiderea Salinei Turda in 2010 in urma modernizarii cu fonduri europene, am atins cifra de o jumatate de milion de turisti pe an. Inregistrarea turistului cu numarul 500.000 a avut loc, duminica, acesta fiind Dan Razvan Hudea din Bazna, care a insotit un grup de turisti vorbitori de limba germana. Fericitul vizitator a fost premiat cu un tort si un abonament nominal pe viata la Salina Turda pentru doua persoane si a mai primit niste suveniruri. Acesta a spus ca se afla pentru a doua oara in vizita la Salina Turda si a promis ca isi va folosi abonamentul primit”, a spus Baciu.

Potrivit acesteia, conducerea Salinei Turda estima ca va inregistra turistul cu numarul 500.000 abia la inceputul lunii decembrie 2015. ”Turistul cu numarul 500.000 reprezinta pentru noi un moment simbolic, de suflet. Acest moment conteaza si din punct de vedere al performantelor manageriale. Atat timp cat organizam evenimente concerte, reusim sa facem lumea sa vina la salina, sa o aprecieze, si ma refer si la turistii din tara si la cei din strainatate”, a mai spus directorul Salinei Turda.

Exploatarea sarii la Salina Turda dateaza din epoca romana. Salina a fost inchisa in 1932 si a fost redeschisa pentru public si pentru pacientii cu boli respiratorii in 1992.

In perioada 2008-2010 a fost modernizata in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro din fonduri europene si a fost inaugurata in ianuarie 2010 in prezenta premierului de atunci Emil Boc si a ministrului Turismului de atunci Elena Udrea. De la deschiderea din 1992 pana in prezent, Salina Turda a fost vizitata de aproape trei milioane de turisti romani si straini.

Sursa: Mediafax