Anunturi - Informatii Utile

Recomandarea MAE pentru români: Evitaţi deplasările în această ţară!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Georgia că prognozele meteorologice indică o creștere semnificativă a temperaturilor, peste media caracteristică a acestei perioade. Astfel, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 40 de grade în perioada 4 – 6 iulie 2018, atât în capitala Tbilisi, cât și în partea de est a țării.

Se recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet a Agenției Naționale de Mediu la adresa web: http://meteo.gov.ge, pentru informații actualizate cu privire la starea vremii.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tbilisi: +995322385310, +995322371850, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Georgia: +995593599082.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://tbilisi.mae.ro/en , www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *