Actualitate

RECEPTIE – Incepand din 8 martie baimarenii vor putea circula cu opt troleibuze noi si moderne (VIDEO)

 
 Troleibuze (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Procesul de modernizare al transportului public in comun de pe raza municipiului Baia Mare este in plina desfasurare. Pe langa cele 20 de autobuze noi care au intrat in circulatie in luna martie a anului trecut, baimarenii vor putea calatori de maine si cu opt troleibuze noi. Astazi, 7 martie, a avut loc receptia troleibuzelor, marca Solaris Trolino, urmand ca acestea sa poata fi vazute pe strazile din Baia Mare, inca de maine, 8 martie. In prima zi cand acestea vor fi introduse in circulatie, doamnele si domnisoarele vor putea sa calatoreasca gratuit.

Cele opt troleibuze noi au ajuns in Baia Mare in luna decembrie a anului trecut, iar incepand de maine vor fi introduse in circulatie. Prin acest pas se continua procesul de modernizare a parcului auto al societatii Urbis, cea care acopera transportul public in comun pe raza municipiului Baia Mare.

„Troleibuzele sunt noi, asa cum au fost si autobuzele. Sunt aceeasi marca, au acelasi standard si eu cred ca cetatenii municipiului Baia Mare care utilizeaza mijloace de transport in comun vor fi multumiti. S-a realizat astazi receptia, iar de maine vor intra in trafic. Peste doua luni vom extinde linia de troleibuz cu ceea ce inseamna traseu prin cartierul Vasile Alecsandri si strada Mihai Eminescu si eu cred ca pe langa faptul ca este un transport ieftin, cel cu troleibuzul, este si unul ecologic si, mai mult decat atat, prin troleibuzele noi este unul si confortabil. Eu sper ca pas cu pas, societatea Urbis isi va atinge nivelul dorit de confort pe care il ofera cetatenilor, dar si randamentul financiar pe care noi ni-l dorim pentru aceasta societate“, a spus primarul Catalin Chereches. 

Prezent la receptia de astazi, reprezentantul societatii Solaris a spus ca troleibuzele au dotari peste orice mijloc de transport din comun din Romania, inclusiv din Capitala. Acestea au o perioada de garantie de 3 ani.

„Sunt niste vehicule din categoria spre premium, iar dotarile sunt chiar la nivel de premium. Unele din ele sunt chiar peste ce are Bucurestiul la ora actuala. Troleibuzele au in total 85 de locuri, din care 30 pe scaune si dupa cum vedeti s-a acordat o mare atentie confortului pasagerilor“, a spus Silviu Stanescu, reprezentantul Solaris in Romania.

Municipalitatea mai are in plan, pe langa dotarea societatii de transport in comun cu autobuze si troleibuze moderne, si modernizarea statiilor. Potrivit primarului Catalin Chereches, acest lucru va fi realizat in cursul acestui an.

„Dupa ce vor intra aceste troleibuze in circulatie si bineinteles la nivel de vehicule vom fi complet dotati, va trebui sa ne gandim la urmatorul pas. Statiile de autobuz si de troleibuz vor trebui modernizate integral. Sunt unele care deja sunt la standarde, dar avem inca 80 de statii care nu sunt conform dorintelor noastre si ele in acest an vor fi modernizate“, a mai spus primarul Chereches.

Noile troleibuze vor circula pe ruta 51, respectiv Urbis – Piata Izvoare – Piata Revolutiei – Gara – Real, pana in momentul in care traseul de troleibuz va fi extins si in cartierul Vasile Alecsandri.
Sursa: Cosmin Carp