TIC

REALITATE VIRTUALA – S-a deschis cel mai mare salon asiatic de jocuri video, “Tokyo Game Show”

Cel mai mare salon asiatic de jocuri video, “Tokyo Game Show”, s-a deschis joi in Japonia, avand ca tema “sa ne jucam mai liber”. In cadrul manifestarii, un loc special il ocupa jocurile pentru smartphone, in streaming si realitate virtuala, transmite AFP.

Circa 480 de firme din 37 de tari participa la acest salon care atrage jucatori din intreaga lume, desi jocurile prezentate (lupta, actiune, simulare, de roluri) sunt destinate in mare parte pietei japoneze. In acest an s-au adus la manifestare 1.283 de titluri, dintre care peste 500 pentru telefoanele mobile, 135 pentru calculatoare si peste 100 pentru consola PlayStation 4 a Sony, care are toate sansele sa fie vedeta salonului, deoarece concurentul sau, Nintendo, nu participa.

Sony lanseaza in Japonia “PlayStation Now”, serviciu de inchiriere de jocuri online, ce pot fi jucate fara descarcare, cu ajutorul unui sistem de streaming de acelasi tip care exista pentru muzica si video. Aceeasi firma prezinta la salon si noua sa casca de realitate virtuala PlayStation VR (cunoscuta anterior sub numele de prototip “proiect Morpheus”), tip de aparat propus si de Oculus (Statele Unite).

Compania americana Microsoft pare slab reprezentata comparativ cu Sony, cu numai 27 de jocuri pentru consola sa Xbox One, rivala a lui PS4.

“Tokyo Game Show” acorda de-a lungul editiilor sale un loc tot mai mare jocurilor pentru smartphone.

In cele patru zile cat dureaza salonul sunt asteptati circa 220.000 de vizitatori.

Sursa: Agerpres