Actualitate

REACTIE – COTROCENI – Basescu a comparat situatia actuala din tara cu cea de la mineriada din 1990

 Foto: Traian Basescu
 Foto: Ponta si Antonescu

Presedintele Traian Basescu a cerut, in seara zilei de azi, 3 iulie, premierului Victor Ponta, copresedintilor Uniunii Social Liberale si presedintilor UDMR si UNPR sa inceteze actiunile impotriva institutiilor statului roman. Reactia a survenit la scurta vreme dupa ce Vasile Blaga a fost inlaturat de la sefia Senatului, fiind inlocuit de actuala putere cu liberalul Crin Antonescu, iar Roberta Anastase revocata din functia de presedinte al Camerei Deputatilor de catre comisia juridica, asteptandu-se, de asemenea, schimbarea acesteia prin votul plenului.

“Privind la evenimentele care s-au desfasurat in ultimele saptamani si au culminat cu actiunile de astazi din Parlamentul Romaniei, cer primului-ministru Victor Ponta, copresedintelui USL Crin Antonescu si copresedintelui USL Daniel Constantin, precum si domnului presedinte UNPR, Gabriel Oprea, si presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, sa inceteze imediat, ei si partidele lor, actiunile impotriva institutiilor statului roman“, a spus Basescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Seful statului a comparat situatia actuala cu o mineriada. “Prin incalcarea grava a legilor tarii au pus statul roman si pe cei 22 de milioane de romani intr-o situatie extrem de dificila, pe analiza mea similara cu cea generata de mineriada din 1990“, a spus Basescu.
Sursa: Agerpres