Politica

Reacția Premierul Mihai Tudose, despre ”războiul” dintre edituri pentru editarea unui manual

Manualele școalare ar putea fi declarate ca fiind de importanță națională strategică, putând fi tipărite la Monitorul oficial, în vederea încheierii ”războiului” dintre edituri pentru editarea unui manual, a anunțat marți premierul Mihai Tudose.

De asemenea, acesta a mai adăugat că faptul că decizia adăugării manualelor de sport reprezintă o decizie a Guvernului Cioloș pe care actualul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a trebuit să o aplice.

 

”Toată lumea l-a criticat pe domnul ministru Pop. Domnul ministru a fost delicat şi nu a spus că a fost obligat să o facă şi că aşa i-a pus cineva în program anul trecut când nişte băieţi mai tehnocraţi au zis că ne trebuie manuale de sport. Deci va trebui, în această toamnă, să stabilim foarte clar care sunt acele manuale, eventual pe două tipuri de manual pentru partea reală şi pentru partea umană. Mi se pare o nebunie ca, de exemplu, în fiecare an să rescrii manualul de istorie, de parcă Ştefan cel Mare în fiecare an mai face câte ceva, mai câştigă câte o luptă, mai pierde câte ceva, la matematică Pitagora se mai gândeşte şi rescriem manualul. Culmea e că nu e deloc un demers pentru educaţie, ci un bussines cu caiete suport, cu fiţuici suport, o nebunie completă”, a declarat premierul României la un post TV.

Citeste mai mult: adev.ro/ovgozl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *