Actualitate

Reabilitarea Coloniei Pictorilor – detalii si imagini ce ilustreaza istoria arhitecturii contemporane

Proiectul de reabilitare a Coloniei Pictorilor realizat in perioada 2012-2017 a cuprins mai multe etape, prima dintre ele a reprezentat faza de studiu de fezabilitate prin care s-a redat un spirit al locului caracterizat de prezenta naturii, mai exact a elementelor organice atat utilizate ca element compozitional in limbajul actual intalnit in arhitectura de layere succesive care se regaseste in limbajul actual al arhitecturii contemporane.  Aceste detalii se pot observa in imaginile alaturate ce ilustreaza istoria arhitecturii contemporane.

          

In a doua etapa, cea a proiectului tehnic s-a detaliat acest subiect plastic reformuland atat compozitia cat si solutia tehnica, asa cum se poate observa in realitate, asa cum s-a executat de fapt.

Parcursul omenirii in imagini si implicit in creatie este presarat cu replici care reprezinta punti intre secole, dar si legaturi intre culturi, iar lumea actuala este reprezentata printr-o multitudine de expresii tehnice si vizuale care converg catre o forma de expresie arhitecturala comuna, dar care nu se copiaza si nu se anuleaza unul pe altul.

Asadar ne exprimam nemultumirea ca o astfel de realizare este pusa sub semnul suspiciunilor estetice, din cauze multiple si cu precadere din lipsa de interes in profunzime, lipsa de cunoastere a limbajului estetic actual si lipsa de informare.

 

Anexam imagini care vorbesc concret despre eronata parere aruncata in mediul virtual al mediilor de socializare. Regretam ca pe tot parcursul implementarii acestui proiect am avut parte de nemultumiri prin care am fost acuzati ca se distruge un patrimoniu al orasului. Acum ca s-a realizat si nu s-a daramat un bun al nostru, era ideal sa ne identificam cu valorile culturale ale comunitatii din care facem parte cu totii.

 

 

Aceeasi firma care a realizat pentru Baia Mare proiecte si lucrari cu recunoastere nationala si internationala a fost din nou atacata pe un subiect nefondat – este mesajul postat pe una dintre retelele de socializare  de  Laura Teodora Ghinea si arh. Ioan Stefan Paskucz, artizanii reabilitarii Coloniei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *