112

Razie pe şosele ! Zeci de şoferi au fost amendaţi

Zeci de sanctiuni aplicate si soferi fara pemis. Este rezultatul actiunilor intreprinse de politistii de la rutiera pentru combaterea vitezei excesive.

Pentru a preveni producerea de evenimente rutiere cauzate de şoferii care nu ţin cont de limitele legale de viteză, poliţiştii Serviciului Rutier au organizat sâmbătă, 21  octombrie, o acţiune pe DN1C Cicârlău – Baia Mare şi DN18 Moisei – Leordina. În cadrul acţiunilor desfăşurate poliţiştii Serviciului Rutier au oprit mai multe autovehicule care erau conduse cu viteză peste limita legală. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 28.000 lei. De asemenea, doi conducători auto au rămas fără permise de conducere.

Şi poliţiştii din Seini au acţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru combaterea vitezei excesive pe raza de competenţă. Au fost oprite pentru control 55 de autoturisme şi pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 9 000 de lei. Ca măsură complementară poliţiştii au dispus retragerea a două certificate de înmatriculare.

Politistii spun ca soferii ar trebui sa fie extrem de atenti la  viteza cu care  circula . Ei arata ca multe accidente rutiere se produc din cauza faptului că şoferii se grăbesc să ajungă la destinaţie , dar adauga acestia  economia de timp este nesemnificativă raportată la riscul pe care şi-l asumă cei care circulă cu viteză excesivă şi la riscul la care îi expun pe pasagerii din autoturism sau pe ceilalţi participanţi la trafic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *