112

Razie în Maramureşul istoric. Ce au descoperit poliţiştii

Ieri, 05 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalităţii Economice Sighetu Marmaţiei  cu sprijinul poliţiştilor de la Secţia 6 Poliţie Rurală Sarasău au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor care se comit în domeniul evaziunii fiscale, a contrabandei cu produse din tutun şi pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.

Poliţiştii au verificat activitatea a 11 de agenţi economici şi a patru persoane fizice. În urma controalelor efectuate ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind activităţile de comerţ.

Valoare amenzilor aplicate a fost de 37.000 de lei. De asemenea au fost confiscate produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat, în valoare de  935 lei, şi a fost ridicată în numerar suma de 214 lei.

Şi poliţiştii de la Poliţia municipiului Baia Mare – Biroul de ordine publică efectuează cercetări faţă de o suspectă de 50 de ani din municipiu care a oferit spre vânzare ţigări netimbrate în România. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 28 de pachete de ţigări (560 ţigarete) şi efectuează faţă de suspectă cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270, alin. 3, din Legea nr. 86/2006.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *