Politica

RAZBOI IN PLEN – USL forteaza schimbarea presedintilor Camerelor si initierea suspendarii lui Basescu

Majoritatea PSD-PNL ia in calcul, in sesiunea extraordinara care incepe astazi, 3 iulie, sa forteze schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, inlocuirea judecatorilor CCR declarati incompatibili, revocarea Avocatului Poporului si initierea procedurii suspendarii presedintelui.

Potrivit unor surse parlamentare, demersul parlamentarilor USL ar putea sa se desfasoare in mai multe etape, in cele patru zile de sesiune extraordinara.

“Trebuie sa facem tot posibilul pentru a schimba aceste institutii care lucreaza in favoarea presedintelui”, au aratat sursele citate, care au adaugat ca, desi demersul USL este “la limita regulamentelor”, este singura sansa pentru deblocarea crizei politice si a conflictului dintre presedinte, Guvern si Parlament.

USL incearca sa convinga parlamentarii UDMR sa se alature acestui demers, dar si sa atraga de partea puterii mai multi parlamentari PDL.

Ei mizeaza pe faptul ca propunerile de schimbare din functie a presedintilor celor doua Camere vor putea fi aprobate in Birourile Permanente si apoi in plen datorita noii configuratii politice si a majoritatii pe care USL o are in cele doua foruri legislative.

Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis convocarea marti, la ora 14.00, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru revocarea din functie a Avocatului Poporului, la solicitarea USL.

Totodata, USL a depus, azi, cererile de revocare din functie a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, a declarat presedintele Senatului Vasile Blaga, care a anuntat ca nu va convoca sesiune extraordinara la Senat pentru revocarea sa.

Luni seara au aparut informatii referitoare la intentia USL de a revoca judecatorii Curtii Constitutionale numiti de Parlament.

Sursa: Mediafax