Actualitate

RATEURI ELECTORALE – BEC a decis anularea alegerilor in mai multe localitati

Biroul Electoral Central (BEC) a decis miercuri reluarea alegerilor de duminica, 10 iunie, pentru functia de primar in localitatile Moeciu (judetul Dambovita), Rasmiresti (judetul Teleorman) si Tarnova (judetul Arad), a declarat Marian Muhulet, purtatorul de cuvant al BEC.

De asemenea, s-a mai decis repetarea alegerilor pentru functia de primar, dar si pentru Consiliul Local in localitatile Curcani (judetul Calarasi) si Mangalia (judetul Constanta).
Anuntul a fost facut la finalul sedintei Biroului Electoral in care au fost analizate circa o suta de sesizari venite din intreaga tara pe tema desfasurarii alegerilor locale.

Marian Muhulet a spus ca BEC va mai avea in cursul zilei o sedinta, pentru a analiza alte cereri sosite mai tarziu. El a afirmat ca se va incerca solutionarea acestor reclamatii in cursul zilei.

Dovezile depuse la dosar au fost din cele mai variate, dar toate duceau catre ideea afectarii rezultatului final al alegerilor. Reclamatiile au pornit de la prelungirea votarii peste ora 21,00, pana la intocmirea gresita a unor procese verbale si diferente foarte mici intre candidati de primar, intre doua sau patru voturi. Oricum, documentatiile vor fi afisate pe site-ul BEC integral, pentru ca sunt informatii publice”, a precizat Marian Muhulet.

Potrivit acestuia, pentru rezultatele finale ale alegerilor locale se mai asteapta sosirea datelor centralizate din judetele Prahova si Teleorman, ele urmand sa fie date publicitatii cel mai tarziu joi.

Sursa: Agerpres