Comunitate

RASPLATA – Bani in plus pentru olimpicii internationali

Olimpicii care obtin medalii la competitiile internationale vor primi incepand din acest an burse, dar si premii anuale marite. Ministerul Educatiei a decis sa majoreze sumele acordate celor ce au obtinut medalii in 2011 si 2012, dar si celor ce au primit distinctii la Balcaniada de informatica pentru juniori, la Olimpiada internationala de limba, literatura si cultura maghiara si la Olimpiada internationala de stiinte pentru juniori, desfasurate in 2010. Printre acestia se regasesc si cativa elevi maramureseni, care an de an au reusit sa castige diverse competitii de matematica, astronomie sau informatica.

Elevii premiati cu medalia de aur sau premiul I la olimpiadele scolare internationale vor primi burse lunare in valoare de 700 de lei, cei care au obtinut medalia de argint sau premiul II vor fi recompensati cu 525 de lei lunar, in timp ce pentru o medalie de bronz sau premiul III scolarii vor incasa 350 de lei lunar.

Valoarea premiilor pentru elevii cu rezultate la olimpiadele internationale, pe obiective de invatamant, sunt in cuantum de 11.300 de lei pentru premiul special (medalia de aur si punctaj maxim), 8.750 de lei – premiul I, 7.500 de lei – premiul II, 5.350 de lei – premiul III si 3.650 de lei – mentiune.

Elevii care au primit distinctii la Balcaniada de informatica pentru juniori, la Olimpiada internationala de limba, literatura si cultura maghiara si la Olimpiada internationala de stiinte pentru juniori, desfasurate in 2010 vor primi urmatoarele premii: premiul I – 4.000 de lei, premiul II – 3.400 de lei, premiul III – 2.650 de lei, mentiune – 2.300 de lei.

Profesorii care au pregatit elevii primesc un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul dintre elevii premianti. Si scoala pe care elevii o frecventeaza sau au frecventat-o primeste un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiant.
Sursa: Gabriela Kuhajda