Actualitate

Rămas bun maestre! Antrenorul emerit Lascăr Pană a încetat din viaţă

Antrenorul emerit Lascăr Pană a încetat din viaţă, în cursul zilei de 17 septembrie. Lascăr Pană, unul dintre oamenii importanţi în istoria acestei discipline, creatorul Minaurului, a decedat, la numai trei zile distanţă după ce implise 83 de ani!

Cunoscut ca şi părintele handbalului băimărean, avea probleme medicale serioase de aproximativ un an de zile. Legenda Minaurului era internat de câteva zile în spital, după ce suferise un nou accident vascular.

Una dintre ultimele apariţii în public ale lui Lascăr Până a avut loc în urmă cu aproximativ 4 luni, când a ţinut să fie prezent la aniversarea a 43 de ani a echipei Baia Mare, triplă câştigătoare a campionatului în 1998, 1999 şi 2005, dar şi dublă câştigătoare a Cupei IHF (actuală EHF) în 1985 şi 1988.

La aflarea veştii primarul muncipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, un apropiat al masterului dar şi un mare iubitor al handbalului a postat un mesaj emoţionat pe pagina sa de facebook.  In mesaj edilul  îi mulţumeşte profesorului pentru dăruirea faţă de sport şi faţă de Baia Mare.

“Domn Profesor, va mulţumesc pentru prietenia cu care m-aţi onorat şi pentru că v-aţi oferit viaţă oraşului nostru şi sportului românesc. Rămâneţi în inima mea şi a băimărenilor. Ştiu că din stele, împreună cu tatăl meu, ne veţi ocroti şi ne veţi da putere nouă, celor care va vom duce dorul” – a scris Cătălin Cherecheş.

 

 

 

Un mesaj  de condoleanta a transmis si presedintele Consiliului judetean Maramures: “Am aflat cu mare tristețe vestea că Lascăr Pană, o stea a handbalului băimărean ne-a părăsit duminică, 17 septembrie, plecând spre cele veșnice. Lascăr Pană, fondatorul HC Minaur a ieșit din teren prea devreme, la numai trei zile după ce împlinise venerabila vârstă de 83 de ani. Exemplu de disciplină și competitivitate, a condus handbalul băimărean în topul clasamentelor ani la rândul, iar acum noi ne pregătim să-l conducem pe ultimul drum pe Lascăr Pană, această legendă a sportului băimărean, maramureșean și național. Îi mulțumim pentru întregul efort depus în slujba sportului maramureșean și pentru tehnicile de joc lăsate moștenire echipei. Sperăm să ne menținem cât mai mult timp în fruntea clasamentelor, pentru a demonstra lumii întregi că munca sa nu a fost în zadar. Îmi exprim profundul regret pentru trecerea la cele veșnice a legendarului Lascăr Pană și transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiei și tuturor celor care i-au fost apropiaţi. Bunul Dumnezeu să-ți așeze sufletul în rândul celor drepți, maestre, iar calea spre Cer să-ți fie luminată” a spus seful administratiei judetene Gabriel Zetea .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *