Actualitate

Radu Banciu, critici dure la adresa Clujului: „Adevărul e că Clujul e un oraş de rahat…” – VIDEO

În cadrul emisiunii sale „Lumea lui Banciu”. Radu Banciu a criticat minute în şir despre Cluj-Napoca. Nu au scăpat de comentarii dure nici românii din Moldova, Muntenia sau Dobrogea. 

„Clujul a ajuns cel mai scump oraş. Un apartament cu două camere în Cluj se închiriază cu 400 de euro, în Bucureşti netrecând de 360 de euro”, a început Banciu, după care a citat scrisoarea unei femei care afirma că regretă că s-a mutat în Cluj, pentru ca mai apoi să pună la zid Clujul, Braşovul şi Sibiul.

„Adevărul e că Clujul e un oraş de rahat, în sensul în care e doar această spoială şi faimă de el. La fel şi de Braşov şi Sibiu, lucru pe care l-am certificat aici cu toate pălmile şi înjurăturile pe care le-am luat de la români frustraţi şi într-adevăr prost plasaţi. Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice ţară din Europa Centrală, din orice orăşel din Europa Centrală, lucru pe care l-am afirmat de miliarde de ori. Sunt sub toate oraşele medievale ungureşti, slovace, ceheşti, poloneze, croate. Sub toate. Şi Sibiul, şi Braşovul, dar şi Clujul. Oraşele interesante în România sunt Aradul şi Oradea, dacă e cineva interesat să stea într-un oraş mai cochet”, a concluzionat realizatorul TV.

Apoi, a revenit la informaţia potrivit căreia Clujul este un oraş mai scump decât Capitala. Radu Banciu, care a studiat la Facultatea de Filologie din Cluj îşi aminteşte că şi în anii 90 oraşul era unul scump, scrie Adevărul.

„Aşa era şi la vremea mea, chiriile imense. La vremea respectivă, sigur că Bucureştiul era mai cu moţ, aici erau tâmpiţii absoluţi, iar Clujul era doar pe locul 2. Între timp s-au răsculat clujenii, care n-au nimic. Sigur că au un pic de curăţenie în plus pe străzi, categoric, dar nu merită nici pe departe faima asta”, a adăugat Radu Banciu.

Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” şi-a amintit şi de aeroportul din Cluj, al doilea la nivel naţional, după cel din Capitală, însă de un nivel inacceptabil, din punctul său de vedere.

După ce a vorbit despre Cluj, Radu Banciu a trecut la românii din Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Sudul ţării a ieşit cel mai şifonat din această comparaţie, fiind considerat de Banciu sub sudul Albaniei.

„Şi ca să stea liniştiţi prietenii noştri din Moldova, Muntenia şi Dobrogea, care sigur că se află la capătul pământului, ei sunt deja în Malawi, nu e nicio diferenţă nici în Transilvania. Că dacă ar fi fost, s-ar fi ştiut. Oamenii, da, sunt de altă catregorie, sunt mai umblaţi, mai citiţi, în general. Dar aşa se întâmplă şi în alte părţi, geografia, istoria şi politica mulează cetăţeanul şi îi modifică destinul. Evident că nu se compară cu această zonă din sudul României, care este incalificabilă din acest punct de vedere. E ultima din Europa cu adevărat, comparabilă cu sudul Albaniei. Dar acolo e numai piatră, în rest nu există prostie mai mare decât în sudul României. Aici sigur că diferenţa e netă. Dar atât. În rest nici oamenii ăia n-au făcut nimic. Are Clujul metrou şi nu ştim noi? Are autostradă care să lege Clujul de un alt oraş? Îl leagă de Sibiu vreo autostradă suspendată?”, s-a întrebat retoric Banciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *