Actualitate

Protestul halatelor albe ! Vezi care sunt motivele pentru care ies în stradă sindicaliştii din sănătate

Angajaţii din sanatate ies în stradă. Nemulţumiţi profund de prevederile legii 153/2017 şi de intenţia Guvernului de a modifică statutul legal al salariului de baza, acestea determinând scăderi masive ale veniturilor majorităţii angajaţilor din sănătate, estimate la cca. 60%, începând cu 1 ianuarie 2018, sindicaliştii ” Solidaritatea sanitara ” au decis să declanşeze o serie de acţiuni de protest.

Potrivit oficialilor federaţiei în 28 şi 29 septembrie, membrii de sindicat vor picheta, timp de două ore atât Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale cât şi pe cel al Sănătăţii.

Principalele revendicări ale Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’, prezentate în mod repetat reprezentanţilor Guvernului sunt : renunţarea la creşterea impozitării salariului de baza (realizată prin introducerea contribuţiilor angajatorului în salariul de baza al angajatului) care determina o scădere medie a veniturilor cu 22%; menţinerea drepturilor aferente tichetelor de masă, eliminarea acestora de la 1 ianuarie 2018 reprezentând o pierdere medie a veniturilor de 8%; menţinerea programului de muncă al medicilor aferent normei de baza şi gărzilor suplimentare în formă actuală, modificarea acestuia determinând o reducere medie a veniturilor medicilor care efectuează gărzi de 20% şi menţinerea drepturilor salariaţilor aferente concediilor de odihnă suplimentare.

Sindicaliştii mai precizează că în funcţie de rezultatul negocierilor , cu miniştrii responsabili, Consiliul de coordonare va decide în dată de 30.09.2017 în privinţa declanşării grevei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *