Comunitate

Proteste şi un miting de amploare ! Sindicaliștii Sanitas ies în stradă la începutul lui octombrie

Sindicaliștii Federației Sanitas se pregătesc de proteste și de un miting de amploare pe 19 octombrie, nemulțumiți de limitarea sporurilor la nivelul ordonatorului principal de credite și de propunerea referitoare la transferarea contribuțiilor de la angajator la angajat.

“Consiliul Național al Federației SANITAS a hotărât câteva mișcări de protest în luna octombrie. Vom începe cu strângerea de semnături pentru o posibilă grevă, dar până atunci vom încerca câteva pichetări la sediul ministerelor Finanțelor, Sănătății și Muncii, în săptămâna 2-6 octombrie. Vrem să organizăm un mare miting în data de 19 octombrie, unde estimăm să avem în jur de 15-20.000 de participanți”, a aratat intr-un comunicat de presa președintele Federației sindicale SANITAS.

Sindicalistii sunt nemultumiti de limitarea sporurilor la nivelul ordonatorului principal de credite, pentru tichetele de masă care vor dispărea de la 1 ianuarie, chiar dar si din cauza  trecerii  contribuțiilor de la angajator la angajat.

 Nemulțumirile sindicaliștilor din sănătate vizează și proiectul legislativ prin care se încearcă scoaterea sindicatelor în afara Consiliilor de Administrație și lipsa unui contract colectiv de muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *