Actualitate

PROTESTE SI PROCESE – Asistentii persoanelor cu handicap se pregatesc sa iasa in strada

Proteste disperate (c) eMM.roCartel Alfa Maramures anunta noi proteste, ca urmare a intarzierilor salariale inregistrate de asistentii persoanelor cu handicap. Liderul sindical Florin Hossu spune ca se asteapta instalarea noilor primari si a sefilor de la Consiliul Judetean, dupa care se va incerca o etapa de negocieri. In cazul in care viitoarea administratie nu va avea o solutie urgenta se va iesi inca o data in strada, iar in paralel se vor intenta procese administratiei locale.

Potrivit sindicalistilor, majoritatea primariilor din judet au ramas fara resurse financiare pentru plata asistentilor persoanelor cu handicap iar o rectificare bugetara e preconizata abia pentru luna august. Hossu spune ca o noua intarziere la plata salariilor e nepermisa, avand in vedere ca sunt asistenti care nu si-au mai primit banii de trei luni.

Vom actiona pe doua cai – una in justitie si una va fi sa iesim in strada. Nu vom iesi in strada pana nu vom avea o ultima discutie cu domnul prefect. Dupa juramantul primarilor ne vom intalni cu factorii de raspundere, pentru a vedea cum putem rezolva problema. Daca nu se rezolva, ne vom deplasa iar la Bucuresti si vom protesta in fata Prefecturii Maramures”, a spus Florin Hossu.

Liderul de sindicat a mai precizat ca pentru aceasta intarziere nu sunt de vina neaparat primariile, cat sistemul care e prost gandit. „Nu as gasi neaparat un vinovat. Primariile au o parte din vina, dar in primul rand sistemul trebuie regandit pentru ca asistentii persoanelor cu handicap sa aiba posibilitatea de a-si lua salariile in alt mod”, a mai spus Florin Hossu.

Sursa: Camelia Tocaci