Comunitate

Proteste în zeghe. Nemulţumiţi de condiţiile de muncă, sindicaliştii din penitenciare au decis să protesteze

Revoltaţi din cauza condiţiilor de muncă, sindicaliştii din penitenciare anunţă acţiuni de protest. Începând de marţi, angajaţii din penitenciare nu vor mai face ore suplimentare şi nu vor mai îndeplini alte sarcini decât cele specifice funcţiilor ocupate.

„Cel mai probabil, aşa cum s-a întâmplat dealtfel şi anul trecut când un alt Guvern nu şi-a respectat promisiunile, activităţile din penitenciare vor fi treptat blocate”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor .

Potrivit sindicaliştilor, pichetări vor avea loc la fiecare penitenciar, iar fiecare angajat va acţiona în faţă instanţelor naţionale şi internaţioanle Guvernul României pentru a-l obligă să asigure condiţii de muncă decente.
„Dacă autorităţile nu vor reacţiona pozitiv, acţiunile de protest se vor mută la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ministerului Justiţiei şi Guvernului României, până când aceste instituţii îşi vor respectă obligaţiile legale şi cele prevăzute în acordurile colective. Protestele angajaţilor din penitenciare sunt motivate de faptul că Guvernul României refuză să facă investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, blochează concursurile de ocupare a funcţiilor vacanţe, întârzie nepermis aplicarea unor măsuri de protecţie a angajaţilor şi adopta legi care restrâng drepturi salariale şi scad pensii”, se mai arată în comunicat.

Protestatarii susţin că în sistemul penitenciar sunt aproape 8.000 de funcţii vacanţe, motiv pentru angajaţii au făcut peste 700.000 de ore suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *