Comunitate

PROTESTE – Desi au fost pasnici in acest an, sindicalistii de la Cartel Alfa se pregatesc sa incheie anul cu un sir de proteste (VIDEO)

Vezi VIDEO
Sindicalistii de la Cartel Alfa se pregatesc de proteste. Intr-o prima faza, sindicalistii vor picheta Ministerul Muncii. Protestele se vor muta in teritoriu in cazul in care revendicarile prezentate vor ramane fara un raspuns favorabil.

De saptamana viitoare, sindicalistii de la Cartel Alfa trec la miscari sindicale. Incepand de luni, 12 octombrie si pana vineri, 16 octombrie, in jur de 150 de sindicalisti vor picheta Ministerul Muncii. Membrii Cartel Alfa sunt suparati din cauza neaplicarii legii salarizarii unitare. Sindicalistii mai cer modificarea legii dialogului social.

“Ar fi, practic, patru motive mai mari: primul – neincheierea legii salarizarii unitare, nemodificarea legii 62 cu care suntem in discutie de cel putin 2-3 ani. Practic, am solicitat guvernului garantarea in plata a salariului brut la salariul minim si o a patra revendicare ar fi o grila de salarizare pentru angajatii din unitatile economice. Aparitia legii salarizarii unitare este doar un inceput. De aici ar trebui continuate discutiile, deoarece chiar daca vom avea o salarizare unitara cat de cat, noi nu am facut o ajustare in cadrul institutiilor bugetare, astfel ca inainte de a ajunge la aceste salarii date prin drafturile legii salarizarii unitare inca nu am corelat salariile la functii in institutiile bugetare”, a punctat liderul Cartel Alfa Maramures, Florin Hossu.

De data aceasta, Maramuresul nu va avea reprezentanti la nivel national, insa liderii Cartel Alfa prevad ca miscarile sindicale se vor muta si in teritoriu.

“Depinde de ce rezultate avem dupa protestul de saptamana viitoare. Daca nu vom fi chemati la negocieri, posibil ca programul sa se extinda catre judete”, a adaugat Florin Hossu.

Liderul de sindicat maramuresean a mai declarat ca in acest an nu s-au mai inregistrat restante salariale in cazul asistentilor persoanelor cu handicap. In continuare exista promisiuni ca vor fi acoperite cu fondurile necesare si ultimele luni din an. De aceea nu a fost cazul pana acum sa se treaca la proteste pe plan local.

Sursa: Camelia Tocaci