Politica

PROTEST – BAIA MARE – Proces-verbal de constatare scris de jandarmi sub “Flacara democratiei” (VIDEO)

 Foto: flacara democratiei - Baia Mare - protest (c) eMaramures.ro
 Foto: flacara democratiei - Baia Mare - protest (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Un grup de tineri din Baia Mare, cu torte aprinse in maini, a iesit aseara, 22 iulie, in strada ca sa protesteze dupa incidentul de la Orsova, cand un tanar care transporta “Flacara democratiei” a fost intampinat de un reprezentant al administratiei locale, care fara explicatii si fara motiv a aruncat torta intr-un canal al Dunarii. Ca reactie la acest incident, baimarenii, printre care s-a regasit si fostul consilier democrat-liberal Vlad Onet precum si un fost lider al tinerilor din PDL-ul local – Mihai Onisei, au organizat o manifestatie spontana, insa au avut de dat explicatii jandarmilor, care le-au cerut autorizatia pentru manifestatie si apoi le-au intocmit un proces-verbal de constatare chiar sub ”Flacara democratiei”. 

Vlad Onet a declarat ca miscarea a fost una spontana, mai multi tineri de dreapta adunandu-se in strada, mai precis in Piata Revolutiei din Baia Mare, ca sa isi exprime dezamagirea fata de modul in care a fost tratata o actiune fireasca. ”Flacara democratiei trebuie sa mearga mai departe. Actiunea primarului USL de la Orsova de a o arunca in Dunare nu a facut decat sa aprinda si alte flacari in tara”, a spus Onet.

Despre incidentul cu jandarmii, acesta a spus ca a fost doar un simplu dialog. “Noi le-am explicat ca am fost in miscare, ca a fost o adunare neplanificata si ca nu am disturbat cu nimic cetatenii. Pur si simplu, am fost contactat de catre mai multi tineri care au cerut sa facem si noi ceva“, a adaugat liderul democrat-liberal, care a precizat doar ca jandarmii i-au consemnat intr-un carnetel dupa protestul spontan.
Sursa: Ioana Osan