Politica

Propunerile de modificare a legilor justiției, trimise doar la CSM

Propunerile de modificare a legilor justiției vor fi trimise doar la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), fără să mai treacă însă și pe la Direcția Națională Anticorupție (DNA), Parchetul General sau la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a declarat miercuri dimineață Ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Toader își motivează decizia, spunând că procurorii nu fac legi, aceștia doar aplica și interpretează legea, CSM fiind singura instituție care avizează propunerile legislative.

„Propunerile privind modificarea legilor justiţiei nu le voi trimite la Ministerul Public şi nici la componentele ministerului public, pentru că avizator este CSM. CSM care are Secţie pentru judecători, Secţie pentru procurori şi CSM-ul care este garantul independenţei justiţiei şi avizator pe legile justiţiei. (…) Trimit proiectul de lege la CSM, aştept să-l primim înapoi, îl trimit la Guvern şi de acolo începe procedura decizională.”, a precizat Tudorel Toader.
Citeste mai mult: adev.ro/ovhi2k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *