Politica

Proiectul privind redefinirea familiei tradiționale, azi la vot final în Senat

Proiectul privind redefinirea familiei tradiționale, la vot final în Senat. Propunerea legislativă care vizează revizuirea Constituţiei, astfel încât definiția familiei tradiționale să se bazeze pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a apărut pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului, deși este blocată de mai bine de un an în acest for. Pentru a se ajunge la referendum, proiectul trebuie mai întâi promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar mai apoi, Guvernul trebuie să stabilească data referendumului de revizuire a Constituției.

La referendum, românii cu drept de vot vor fi chemați să spună dacă sunt de acord ca în Constituție, definiția familiei să fie căsătoria dintre un bărbat și o femeie, și nu căsătoria dintre soți, care ar da, spun inițiatorii, cale liberă căsătoriilor dintre persoanele de același fel, în viitor.

Deblocarea proiectului are și o explicație. PSD, prin vocea liderului Liviu Dragnea a anunțat că vrea să organizeze referendumul pentru familia tradițională pe 7 octombrie.

În 2016, Liviu Dragnea, care este divorțat și are o relația cu o tânără de 26 de ani, a fost întrebat ce părerea are despre inițiativa cetățenească depusă în Parlament, de modificare a Constituţiei în sensul în care să scrie explicit că familia e formată din bărbat şi femeie,

‘Eu sunt un om tradiţionalist. Dacă pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios. Sunt creştin-ortodox şi eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie şi, când vrea Dumnezeu, şi cu copii’, a spus liderul PSD, atunci.

Deși a blocat în mod intenționat proiectul în Parlament, pentru a modifica legea referendumului, Liviu Dragnea spune, și în 2018, că nu și-a schimbat opinia. Dar proiectul îi dezbină până și pe aleșii din Parlament.

‘Este fundamental pentru noi, este o cumpănă pentru acest popor referendumul pentru familie din 7 octombrie. PSD are nevoie să fie acum concentrat pe ceea ce urmează, atât în Parlament, cât și în viața publică, atât în ceea ce privește acțiunile guvernamentale, cât și în ceea ce privește legile la care vom începe să lucrăm serios. Avem nevoie mai mult decât oricând de concentrare și unitate’, a declarat Liviu Dragnea, în weekend, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *