Comunitate

PROIECT – Zeci de someri au fost ajutati sa se angajeze printr-un proiect derulat in judetele Maramures si Iasi (VIDEO)

Foto (c) purdue.eduVezi VIDEO
Timp de 18 luni, someri de lunga durata din Maramures si din Iasi au fost ajutati sa-si gaseasca un loc de munca printr-un proiect finantat din fonduri europene. Intai au fost consiliati profesional, apoi le-au fost testate aptitudinile si ulterior indrumati pentru a se reorienta profesional. Conform coordonatorilor proiectului, rezultatele au fost multumitoare, avand in vedere ca s-au depasit indicatorii propusi.

Peste 500 de someri din Maramures si din Iasi au fost implicati intr-un proiect prin care s-a urmarit facilitarea integrarii acestora pe piata muncii. In acest sens au fost initiate 25 de cursuri de formare profesionala in diferite domenii: de la contabilitate, resurse umane pana la designer web si florar-decorator.

“Grupul tinta a fost de peste 545 de persoane, someri tineri, someri de lunga durata, persoane cu varsta de peste 45 de ani aflate in cautarea unui loc de munca, persoane care au vrut sa se recalifice si sa reorienteze profesional. In functie de cerintele grupului tinta, noi i-am cursat in domenii ca si contabilitate, resurse umane, in diferite meserii, designer pagini web, lucrator-finisor in constructii, florar-decorator”, a declarat managerul de proiect, Luminita Cupsenar.

Concluzia, la final de proiect, a fost ca toti indicatorii propusi au fost depasiti. De la numarul persoanelor angajate pana la cel al somerilor care si-au deschis o afacere in urma acestui program. “Noi ne-am depasit target-ul. Numarul participantilor la instruire si la cursurile de formare profesionala care si-au gasit un loc de munca in termen de 6 luni este de 87, in loc de cei 61 pe care i-am prognozat. Alti cinci si-au deschis o afacere”, a spus Ramona Tomoioaga, responsabil promovare.

Proiectul a fost finantat din fonduri europene si a fost derulat de o firma baimareana in colaborare cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si doua asociatii din Iasi.

Sursa: Camelia Tocaci