Comunitate Invatamant

PROIECT – Punct final la proiectul „ Educatia – sansa de a-ti scrie propriul viitor”. Zeci de elevi si adulti au beneficiat timp de 18 luni de consiliere, masa dar si programe after-school

repartizare emaramures.roCentrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Maramures a implementat, incepind cu luna aprilie a anului 2014, proiectul „Educatia – sansa de a-ti scrie propriul viitor!”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Activitatile derulate in cadrul proiectului se adreseaza elevilor care frecventeaza cursurile scolii, dar se afla in pericol de abandon, precum si celor care au luat decizia de a parasi timpuriu scoala, indiferent ca a fost vorba despre elevi sau adulti. In cadrul acestuia, elevii si parintii acestora au fost angrenati in activitati variate de tip after school, beneficiind, totodata, de o masa calda.

„Astazi este conferinta finala a proiectului «Educatia – sansa de a-ti scrie propriul viitor». A fost un proiect deosebit de generos, s-a adresat elevilor din 13 unitati scolare care au participat la un program «Invata-ma sa invat» de tip after-school in care am facut si activitati educative dar si consiliere atat cu elevii cat si cu parintii acestora. Alta componenta a fost un curs de formare pentru cadrele didactice. 151 de cadre didactice au participat la acest curs si 180 de beneficiari ai programului «A doua sansa»”, a declarat Marcela Pop, manager de proiect.

Managerul de proiect spune ca toate activitatile desfasurate in cadrul proiectului, chiar daca s-au finalizat azi, vor fi continuate, dar sub alte forme.

„Astazi tragem linie si suntem bucurosi ca avem plus valoare in educatie in judetul Maramures si similar in judetul Iasi. Sunt aici toate scolile care au participat in proiect si ne prezinta fiecare plus valoarea din din unitatea sa. In plus avem si sustenabilitatea proiectului, in sensul ca portalul eductaional care a fost creat in cadrul proiectului va folosi ca sprijin in activitatea cadrelor didactice din judetul Maramures si din intreaga tara pentru ca punem la dispozitie si toata experienta pe care am acumulat-o in aceste 18 luni, sunt lucruri de calitate si vor fi de un real folos”, a mai spus Marcela Pop.

Toti beneficiarii directi si indirecti, elevi, parinti si cadre didactice deopotriva, s-au bucurat de roadele muncii echipei de proiect si acest lucru a fost vizibil in interesul si prezenta la activitatile propuse, precum si in dorinta elevilor de a finaliza parcursul educational inceput.

Sursa: Ana Pop