Actualitate

PROIECT – O biserica de lemn maramureseana va fi inaltata in Republica Moldova

Foto: ambasador Republica Moldova - MaramuresMaramuresul va fi prezent prin cel mai reprezentativ simbol al judetului – biserica de lemn – si in Republica Moldova. Un lacas de cult traditional va fi inaltat in orasul Soroca, unde se afla si cetatea construita de domnitorul Stefan cel Mare. Anuntul a fost facut de ambasadorul Republicii Moldova in Romania, Iurie Renita, care in acest weekend, s-a intalnit cu autoritatile maramuresene la finalul vizitei private pe care a avut-o in judet.

Diplomatul moldovean a avut o intrvedere la care au participat prefectul Sorin Rednic si presedintele ales al Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu. “Sunt pentru prima data in Maramures de la incredintarea mandatului diplomatic. Am venit cu mult respect si dragoste in judetul dumneavoastra. Cunostem frumusetea bisericilor de lemn si faptul ca ele reprezinta expresia particulara a peisajului local, dar si a credintei. O asemenea biserica a fost lucrata de un mester popular maramuresean din Barsana si va ajunge sa fie montata in Republica Moldova”, a spus ambasadorul Iurie Renita, care s-a manifestat recunostinta pentru mesterii populari care au lucrat la lacasul de cult.

Diplomatul le-a propus reprezentantilor oficiali ai Maramuresului incheierea unor parteneriate cu autoritatile moldovene, promovarea unor actiuni in domeniul turismului si a mediului de afaceri, respectiv infratiri intre unitati administrativ-teritoriale. “Amprenta unei bune intelegeri poate deveni extrem de eficienta pentru relatiile economice, dar mai ales pentru mediul de afaceri in conditiile in care Republica Moldova este un liant intre piata europeana si piata rusa”, a mai precizat ambasadorul statului vecin.

Delegatia Ambasadei Republicii Moldova a vizitat pe durata sederii in judet Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighetu Marmatiei, Muzeul Maramuresului, Manastirea Barsana, Cimitirul Vesel si Manastirea Sapanta – Peri.
Sursa: Ioana Osan