Turism

PROIECT – Monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa va putea fi vizitat virtual 24 de ore din 24

O camera video de inalta rezolutie si un sistem de iluminat performant vor face posibil ca monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa sa fie vizitat online 24 de ore din 24, proiectul apartinand Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva.

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva va inaugura, in noaptea de sambata spre duminica, in cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor”, un proiect prin intermediul caruia turistii vor putea vizita virtual 24 de ore din 24 monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa, accesand link-ul www.mcdr.ro.

Potrivit managerului Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, Liliana Tolas, o camera video de inalta rezolutie si un sistem de iluminat performant au fost montate in incinta monumentului Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

“Turistii vor putea vizita virtual fosta capitala a Daciei Romane incepand de sambata noaptea, cand va fi inaugurat proiectul. Din resursele noastre am montat un sistem video online ce permite transmiterea in timp real pe Internet a imaginilor de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, in special din zona Amfitreatului. Sistemul de iluminat este realizat cu ajutorul a 26 de reflectoare cu tehnologia LED”, a spus Tolas.

Sursa: Mediafax